Background Image

O nama

Mi smo računovodstvena agencija „Kontoplus“.

Pomažemo privrednim društvima, samostalnim djelatnostima (obrtima), udruženjima i fondacijama da unaprijede svoje poslovanje pružajući potrebne i djelotvorne savjete iz oblasti finansija i računovodstva. Knjigovodstvo, plaće, porezi i ostali računovodstveni zahtjevi sastavni su dio naše usluge.

Fokusirani smo da napravimo razliku za klijente, kolege i poslovnu zajednicu u kojoj živimo i radimo. Zapošljavamo stručnjake iz oblasti finansija i računovodstva koji su privrženi svom poslu. Visoki nivo profesionalizma garantuje kvalitetnu uslugu prilagođenu potrebama klijenata.


Misija i vizija

Naša misija je unapređenje poslovanja naših klijenata pružanjem najkvalitetnijih finansijskih i računovodstvenih usluga.

Vjerujemo u sposobnost i kvalitet naših ljudi. Sposobni smo pružiti usluge na vrhunskom nivou i takmičiti se sa svjetskom konkurencijom. Stalno učimo, razmjenjujemo mišljenja, vrijedno radimo, mijenjamo se, istražujemo i koristimo najnovije tehnologije.

Kontoplus pomaže u vođenju i unapređenju poslovanja!


Šta Kontoplus može učiniti za vas?

Vjerujemo u sposobnost naših ljudi. Stalno učimo, razmjenjujemo mišljenja, vrijedno radimo, mijenjamo se, istražujemo i koristimo najnovije tehnologije. Kontoplus računovodstveni servis će vam osigurati redovne informacije, podršku i savjete kako bi pomogli u vođenju i unapređenju vašeg poslovanja.

PDV prijave

Papire dostavite nama, a mi ćemo sve posložiti, skenirati, knjižiti, načiniti PDV prijavu i predati poreznim organima.

Nalozi i izvodi

Dokumente možete dostaviti i mailom, a banci dati nalog da izvode šalje direktno nama.

Obračun plaća

Izvršićemo obračun plaća, dostaviti zaposlenicama platne liste, pripremiti naloge za plaćanje i predati prijave poreznoj upravi

Finansijske softver

Nudimo vam najmoderniji softver u kojem možete fakturisati, pregledati sve skenirane dokumente, čitati finansijske izvještaje koji su kreirani u skladu sa vašim potrebama

Savjetovanje i informacije

Obavljamo stučno savjetovanje o svim finansijskim i pravnim aspektima poslovanja pravnih i fizičkih lica. Mjesečno savjetovanje, informacije o zakonskim promjenama, sudjelovanje u poreskim kontrolama.


Zašto mi treba računovodstvena agencija?

Računovodstvena agencija vam je potrebna jer:

  • Sva pravna lica su zakonski obavezna da uspostave računovodstvni sistem koji će evidentirati sve poslovne transakcije i obezbjediti izvještaje o poslovanju koji od njih traži država, menadžment i drugi korisnici
  • Finansijski izvještaji pravnog lica moraju biti ovjereni potpisom i pečatom certificiranog i licenciranog računovođe
  • Angažovanje računovodstvene agencije je dosta jeftinije od uspostavljanja vlastitog računovodstvenog odjela
  • Praćenje propisa iz porezne oblasti te implementacija čestih zakonskih promjena je prilično iscrpljujući posao za svaku firmu